Kukkonia Junior Gastro Cup 2019

Kategória: 

V MOL Aréne sa uskutočnil  prvý ročník Kukkonia Gastro Cup –  gastronomická súťaž žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore kuchár a čašník.

Cieľom podujatia bolo prezentovať nadanie a kreativitu mladých ľudí, objaviť mladé talenty, podporiť ich, a taktiež motivovať talentovaných žiakov pre budúce povolanie. Je našou snahou prezentovať špeciality regiónu – Žitného ostrova – Kukkonie. – zdôraznila Anna Molnárová, marketingová manažérka Kukkonie.

Organizátorom a hlavným odborným garantom súťaže bolo OZ Kukkonia a Junior Klub kuchárov a cukrárov.  Komisia bola zložená zo špičkových kuchárov a odborníkov v oblasti gastronómie. Pri hodnotení zohľadnili kreativitu, chuť jedál, využitie surovín, prezentáciu jedál a množstvo iných faktorov.

Kuchárov hodnotili:  Ivan Vozár manažér Slovenského národného tímu kuchárov a cukrárov ako aj šéfkuchári, Viktor Segal, Szilveszter Horváth, Imre Bindics. Čašníkov hodnotil gastro odborník Ladislav Polák, bývalý hotelový manažér a vysokoškolský pedagóg Kőmíves Csaba, a sommelier Kovács Attila.

Úlohou súťažiacich bolo na základe zadania povinnej suroviny presvedčiť odbornú komisiu presvedčiť o svojej zručnosti a kreativite. Vedomosti, ktoré nadobudli počas štúdia, museli pretaviť do prípravy správne ochuteného a nápadito naservírovaného jedla v  reálnom modernom kuchynskom  štúdiu – LIVE COOKING.

035_img_0507_2019_04_03_csefalvay.jpg

 

Na súťaži sa zúčastnili nasledovné školy:

Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM – Alokované pracovisko Veľký Meder

Stredná odborná škola rozvoja a vidieka s VJM, Dunajská Streda

Súkromná stredná odborná škola s VJM, Dunajská Streda

Súkromná stredná odborná škola SD (Spotrebné družstvo) Jednota, Šamorín

Súkromná stredná odborná škola s vyučovacím jazykom maďarským, Kolárovo

Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM, Mostová

Stredná odborná škola obchodu a služieb Z. Kodálya, Galanta

 

V kategórii kuchár vyhrali:

1. miesto – Milan Kováč, Stredná odborná škola obchodu a služieb Z. Kodálya, Galanta

* Víťazné menu: Bravčová panenka s medvedím cesnakom a slaninkou, kukuričná polenta, espuma zo šípkovej omáčky

2. miesto – Noémi Kovács, Stredná odborná škola rozvoja a vidieka s VJM, Dunajská Streda

3. miesto – Ján Árva, Súkromná stredná odborná škola SD (Spotrebné družstvo) Jednota, Šamorín

 

V kategórii čašník bolo nasledovné poradie:

1. miesto Viktória Hajas, Stredná odborná škola rozvoja a vidieka s VJM, Dunajská Streda

2. miesto Zsolt Ballán, Súkromná stredná odborná škola s VJM, Kolárovo

2. miesto Barbara Fekete, Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM, Mostová

3. miesto Melinda Nagy, Súkromná stredná odborná škola obchodu a služieb s VJM – Alokované pracovisko Veľký Meder

090_img_0965_2019_04_03_csefalvay.jpg

047_img_5199_2019_04_03_csefalvay.jpg

 

Naši partneri: Senator Banquet, OOCR Žitný ostrov – Csallóköz, Panta Rhei, Minit, Andrea Shop, a reštaurácie Villa Rosa a Hotel Amade Château.