A komáromi erőd

A komáromi vár Közép-Európa legnagyobb erődített vára. Évszázadokon keresztül védte a vidéket a töröktől, árulótól egyaránt. A 16. században épült fel az ún. Öregvár, majd a 17. században az Újvár is. Ezen épületegyütteseket a hozzájuk tartozó parancsnoki épülettel, laktanyával és lőszerraktárral együtt központi erődnek is nevezik. A 200 000 katona befogadásra alkalmas komáromi erődrendszer az UNESCO Kulturális Világörökségi Lista várományosa, jelentősége a határokon túlra terjed. Biztonsági okokból az Erőd kizárólag vezetővel látogatható. Egyénileg az Erőd látogatása nem engedélyezett. Nagyobb, 20 fő feletti turistacsoportok fogadásának lehetőségeiről előzetes egyeztetés szükséges telefonon vagy mailben.  Októbertől májusig a 20 fő feletti turistacsoportok fogadása hétvégente csak előzetes egyeztetés esetén lehetséges (legalább 5 nappal korábban szíveskedjenek jelezni).
Az idegenvezetések a pénztártól indulnak, mely a Városi Rendőrség épületének hátsó részében található az alábbi címen: Hradná 3692
A belépőjegyek ára: gyermekeknek 6 éves korig  - ingyenes, tanulók, diákok, nyugdíjasok és mozgássérültek igazolvánnyal  - 2,-  euró, felnőttek - 3,-  euró, családi jegy (2 felnőtt és max. 3 gyermek) - 7,- euró.  

Cookies