10 karácsonyi vásár, ahová érdemes ellátogatni

Kategória: 

Hol is lehetne tökéletesebben ráhangolódni a közelgő ünnepekre, mint a karácsonyi vásárban?! A városok fő terei ilyenkor fényárba borulnak, s karácsonyi meseországgá alakulnak. A levegőben sült gesztenye illata száll. Hideg van, de alig érzékeljük, hiszen melegít a forralt bor és a puncs. A hangszórókból karácsonyi dallamok áramlanak, jó kedvre derítik az embert. Az egyik  sátornál vidáman csilingelnek a csengők a szélben, egy másiknál csillogó, cukrozott alma mosolyog ránk. Harapásra csábít, de a fogaink már a látványba is belesajdulnak. A sült hagyma és a sercegő pecsenye láttán összefut a szánkban a nyál. Egy biztos: senki sem távozik innen üres hassal.

A Kukkonia elhozta Önöknek a legszebb és leghangulatosabb szlovákiai, illetve közép-európai karácsonyi vásárok toplistáját. Ámuljon és bámuljon!

10. Nagyszombat

trnava.jpg

November 30. – December 22.

Szépséges betlehem, óriási karácsonyfa, ínycsiklandó ételek, forralt bor és puncs minden mennyiségben. A nagyszombati fő téren évente megrendezett hagyományos karácsonyi vásár november végétől egészen az utolsó adventi hétig vidám, ünnepélyes programokkal, illetve koncertekkel várja a látogatókat.

A részletes programért kattints ide: https://www.folklorfest.sk/8530-vianocne-trhy-2018-advent-v-trnave/

9. Kassa

kosice.jpg

December 5–23.

A volt főváros idén is megnyitja utcáit a karácsonyi vásárnak. Ezt a gyönyörű várost még szebbé varázsolják az ünnepi fények, s fő terét megtöltik az árusok. A látogatók egészen karácsony előtti napig élvezhetik a vásár hangulatát.

8. Pozsony

blava.jpg

November 16. – December 22.

Fővárosunk sem hiányozhat a karácsonyi vásárok tizes listájáról. Ez a panorámakép többet mond minden szónál. Bár sokszor mozdulni sem lehet a hatalmas tömegben, a hangulat mindenért kárpótol. A pozsonyi karácsonyi vásár nem egy, hanem két téren is zajlik (olykor három): a fő téren, illetve a Hviezdoslav téren. A gyönyörű Óváros mesebeli hellyé alakul, ahol a hangulatos koncertek fokozzák a karácsonyi várakozás izgalmát. A vásár ideje alatt két korcsolyapálya is működik, emellett van betlehem és állatsimogató is a kisebbek számára. Egyszerűen kihagyhatatlan!

A részletes programért kattints ide: https://www.citylife.sk/ina-akcia/staromestske-vianocne-trhy-hviezdoslav...

7. Brünn

brno.jpg

November 23. – December 28.

Nézzünk át szomszédainkhoz is! A brünni karácsonyi vásár határozottan megér néhány órányi zötykölődést a vonatban. A dél-morvaországi város karácsonykor nem ragyog kevésbé a fővárosnál. A vásár évről évre nagyobb tömegeket vonz a térre. Elég egy pillantást vetni a képre, hogy megtudjuk, miért.

A részletes programért kattints ide: https://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Akce/Vanocni-trhy-Brno.aspx

6. Győr

gyor.jpg

November 30. – December 23.

Győr városa is ünnepi fénybe burkolózik decemberben. A kisebbek körében nagy szenzációnak számít a Mikulás szánja, a Betlehem, a nagy adventi koszorú, valamint a Dunakapu téri korcsolyapálya, vagy a Széchenyi téri kisvasút, ahol megcsodálhatják az ünnepi fényjátékot is.

A részletes programért kattints ide: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-advent-teli-fesztival-vasar-gyor....

5. Budapest

budapest.jpg

November 9. – Január 1.

Látogasson el a budapesti karácsonyi vásárba is! A Vörösmarty téren rendezett ünnepi vásár egészen januárig nyitva áll. Ha már Budapesten jár, mindenképpen tekintse meg a Szent István bazilika előtti téren nyílt karácsonyi vásárt is. Mindkét helyszín fényűző, borban, puncsban, korcsolyázásban, illetve színes programokban gazdag élményt kínál.

A részletes programért kattints ide: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budapest-karacsony-vasar.html

4. Prága

praha.jpg

December 1. – Január 6.

A cseh fővárosban idén december elsején nyit a varázslatos karácsonyi vásár. A hagyományokhoz híven minden év decemberében az egyébként is lenyűgöző Prága belvárosa karácsonyi meseországgá változik. Ha karácsonyig nem sikerül eljutnia, ne csüggedjen! A vásár egészen január hatodikáig nyitva áll, s az ünnepek elteltével sem veszít varázsából. A korcsolyapálya az új évben is a látogatók rendelkezésére áll.

A részletes programért kattints ide: http://www.trhypraha.cz/uvod/vanocni-trhy-staromestske-namesti/

3. Bécs

becs.jpgNovember 16. – December 26.

Micsoda fénykavalkád! A bécsi karácsonyi vásár egyértelműen a legnagyszabásúbbak közé tartozik Közép-Európában. Az osztrák fővárosban már november közepén nyit a messze földön híres ünnepi vásár a városháza előtti téren, ahol csaknem ezer standnál szürcsölhetik a forralt bort, kóstolhatják meg a híres bécsi perecet, vagy vásárolhatnak karácsonyi ajándékokat és díszeket. Korcsolyázásra január 6-ig van lehetőség. Az se tartsa vissza, hogy nem beszéli a nyelvet! Az ilyen helyen kézzel-lábbal is megérteti magát az ember. Már csak a látványért is megéri.

Több információért kattints ide:

https://www.adventbecs.hu/nyilnak_a_karacsonyi_vasarok_becsben.html

2. Salzburg

salzburg.jpg

November 22. – December 26.

Az ódon épületekkel közrefogott óvárosi téren, a karácsonyi árusok standjai között barangolva egy mesebeli falucskában érezheti magát az ember, mintha nem létezne a falakon túli nyüzsgő város. A híres salzburgi karácsonyi vásár az egyik legszebb és legrégebbi karácsonyi vásár a világon, eredete egészen a 15. századig vezethető vissza. Páratlanul különleges.

A részletes programért kattints ide:

https://www.salzburg.info/hu/salzburg/advent/salzburger-christkindlmarkt

1. Frankfurt

cover.jpg

November 26. – December 22.
Elérkeztünk a toplistát vezető frankfurti karácsonyi vásárhoz. A rendkívül látványos, ugyanakkor hagyományos rendezvény évente többezer látogatót vonzz a Paulsplatzra. Európa egyik leggyönyörűbb karácsonyi vására hamisítatlan, bajor stílusú épületek között helyezkedik el. Egy igazi mesevilág, amit látni kell, át kell élni ahhoz, hogy elhiggyük, valóságos.