Kukkonia Tour 2018

Kukkonia Tour 2018

A Június 24-én megrendezett Kukkonia Tour  kerékpárversenyen összesen 340 kerekező tekert végig Kukkónián, azaz Csallóközön.  

A szervezők legnagyobb örömére nemcsak a környező falvakból, ill. a dunaszerdahelyi járásból érkeztek versenyzők, hanem Szlovákia egész területéről, sőt még Ausztriából és Magyarországról is. Az indulás előtt már érezhető volt az izgalom, majd 9.15 elindult a mozgórajthoz a csapat.  

A 10 kilométeres családi bringatúrának nem a versengés volt a lényege, inkább a sportra, a mozgásra való nevelés, amelyet nagyon sok gyerek élvezett. Az Easy és a Tour de Kukkonia távon nagyon sok vérprofi kerékpáros mérettette meg magát. Az Easy  távon a 60 év felettiek kategória győztese egy 82 éves férfi volt, aki már több versenyen is részt vett. A Tour de Kukkonia elsősorban a jó erőnléti bringásoknak szólt, akik számára a  80 kilométeres táv volt meghatározva. A Tour de Kukkonia férfiak 19 - 39 év kategóriában a győztes és egyben az  abszolút győztes is Peter Maursky lett. A résztvevők hihetetlen jó eredményekkel tekerték le a versenyt. A leggyorsabb dunaszerdahelyi női kerékpározónak járó elismerést az ekecsi Csicsó Dóra kapta.

A verseny után különböző színes programokkal várták a résztvevőket és  mindenki megkóstolhatta a Kukkonia gulyást és almalevet. A gyerekek nagy örömmel nézték végig Csavar Színház előadását, majd részt vehettek egy tűzoltó és rendőr bemutatón. Az eredményhirdetést megelőzően tombolahúzásra került sor, ahonnan sokan értékes ajándékokkal térhettek haza.  A hangulat nagyszerű  volt, így nem kérdéses, hogy jövőre is megrendezésre kerül a Kukkonia Tour kerékpárverseny.