Kukkonia Hospitality Talent 2023

Kategória: 

Mérföldkő a vendéglátóipar és a diákok közötti kapcsolat erősítésében

A Kukkonia Hospitality Talent sikeres záróeseménye elnyerte a résztvevők és a gasztronómiában dolgozó szakemberek elismerését. Az esemény lehetőséget teremtett a diákoknak, hogy testközelből megismerjék a vendéglátóipar izgalmas világát, és fejlesszék szakmai készségeiket. Az elmúlt hónapok intenzív képzése és a Kukkonia Farm elkötelezett támogatása segített abban, hogy a diákok széleskörű ismereteket szerezzenek a szakmáról, és felejthetetlen tapasztalatokat gyűjtsenek.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyértelművé vált, hogy a pincérek és szakácsok továbbképzése kiemelt fontossággal bír a vendéglátóiparban. A Kukkonia Hospitality Talent elkötelezett amellett, hogy fejlessze a gasztronómiában dolgozók szakmai tudását, és támogassa a pályájukat kezdő diákokat. Ennek érdekében a régióban dolgozó szakácsok és pincérek számára a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetséggel közösen indított képzések mellett a Kukkonia polgári társulás elindított egy hosszú távú Hospitality képzést is a vendéglátóipari szakközépiskolák diákjai számára.

 

 

Az első ízben megrendezett szakmai képzésen két vendéglátóipari szakközépiskola, a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és a Neratovicei téri Magán Szakközépiskola tanulói vettek részt. Az elmúlt hónapok során a szakács tanoncok Ruprecht László, Czucz Péter és Bindics Imre séfek vezetésével fejleszthették tudásukat, és gyakorolhatták a különféle főzési technikákat a Kukkonia Farm tankonyhájában. A képzési terv alapján a diákok csirke-, sertés- és marhahússal, valamint hallal dolgoztak, megismerkedtek az alapanyagok felhasználási módjával és a csontozás technikájával.

A pincérek számára is sokoldalú képzéseket biztosított a Kukkonia Hospitality Talent program. Részt vettek kommunikációs és értékesítési tréningeken, barista-, bártender- és sommelier-képzéseken. Harmath Csaba gasztronómiai szakértő vezetésével pedig gasztronómiai standardokkal foglalkoztak. A képzést a pincérek és a szakácsok is egy záróvizsgával fejezték be, ahol a szakácsok egy teljes menüt állítottak össze, míg a pincérek felszolgálták a finomságokat, kávékat és koktélokat készítettek, valamint kiváló borokat ajánlottak a vacsorához. A képzés záróeseményére a dióspatonyi Kukkonia Farmon került sor.

A Kukkonia Hospitality Talent nemcsak egy sikeres képzés volt, hanem egy mérföldkő is a vendéglátóipar és a diákok közötti kapcsolat erősítésében. Az esemény megmutatta, hogy a szakma iránt érdeklődő tehetséges fiataloknak lehetőséget kell adni a kibontakozásra és a fejlődésre. A Kukkonia polgári társulásnak hosszú távú tervei vannak a diákok gyakorlati képzésével és alkalmazásával kapcsolatban, ezért továbbra is elkötelezett marad ezeknek a céloknak a megvalósítása iránt, és várja a következő generáció tehetséges vendéglátósait.

A projektet a Nemzeti Együttműködési Alap a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Miniszterelnökség támogatta.

Cookies