Közösen Kukkóniáért – eredményhirdetés

Kategória: 

A “Közösen Kukkóniáért“ projektünk célja, hogy támogassuk a Csallóköz történelmi és természeti kincseinek megőrzését. A projekt keretén belül 2019-ben 3 pályázatot választottunk:

1. A Csallóköz egyik legrégebbi templomoltárának restaurálása – a várkonyi római-katolikus templom támogatása

2. A csallóközi népi kultúra jelképe – a gútai tájház épületének felújítása

3. Kukkonia erdő és pihenőhely kialakítása – a pódafai erdőben

A szavazás eredményei alapján a Közösen Kukkóniáért projekt támogatását 1040 szavazattal a gútai tájház pályázata nyerte el. Gratulálunk!

A gútai tájház a csallóközi kutúra egyik fontos felképe. A 19. és a 20. század fordulóján épült, s a rendszerváltást követően a gútai Magyar Asszonyok Ligája kapta otthonául.

„A tájházban évről évre számos gyermekrendezvényt, történelmi megemlékezést, nyári alkotótábort, tájházi estet szervezünk, mindent, ami a magyarságunk megmaradásának célját szolgálja” – hangsúlyozta Tóth Melánia, a gútai Magyar Asszonyok Ligájának egyik alapító tagja.

A Kukkonia polgári társulás 8000 euróval támogatja a gútai tájházat. Az összegből felújításra kerül a tájház gazdasági épülete, ahol a Liga tervei szerint múzeum, táncház és alkotótábor létesülne.

Köszönjük mindenkinek, aki szavazatával támogatta ezt a nemes ügyet.

Adományaikkal továbbra is hozzájárulhatnak a várkonyi templom és a gútai tájház felújításához, illetve a Kukkónia erdő is pihenőhely kialakításához. A felajánlásokat az SK17 1100 0000 0029 4702 9948 számlaszámra várjuk – 2019. november 30-ig. Az utaláskor, kérjük, tüntessék fel, melyik projektet támogatják: Templom / Tájház / Erdő, megjegyzésben pedig írják be, hogy adomány (DAR).

Segítsük közösen a régiót!

02-tajhaz-guta-kozosen-kukkoniaert-02.00_00_57_23.still002.png

Cookies