Külhoni Civil Közösségi Szolgáltató Központ

Kategória: 

 

Kukkonia polgári társulás részvételével Hierotheosz Egyesület februárban elindította a Dunaszerdahelyi Külhoni Civil Közösségi Szolgáltató Központot.

A külhoni Civil Közösségi Szolgáltató Központ hálózat feladata az adott térség helyi magyar civil szervezeteinek felkutatása, támogatása, munkájuk segítése, melynek értelmében minden iroda működteti a helyi civil adatbázist, melyben a térség magyar civil szervezetei szerepelnek. Az iroda a 2022-es évben három nagyobb volumenű rendezvényt tart meg, melyeken az aktuális pályázati lehetőségek, civileket érintő aktualitások mellett helyi tanácsadásra is sor kerülhet. Az irodák feladata az ún. hálózatépítés, amely során a központ feladata a külhoni civil szervezetek felkutatása, és az igényfelmérés is. A Dunaszerdahelyi Külhoni Civil Közösségi Szolgáltató Központ évi 30 óra tanácsadást is vállal, amely során külhoni magyar civil szervezeteknek segítenek pályázati, forrásteremtési, pénzügyi, adományozási, valamint jogi tanácsadással.

Tanácsadással kapcsolatban a helyi civil szervezetek a kukkonia [at] kukkonia.sk címre küldhetik kéréseiket, személyes tanácsadás esetében pedig előre egyeztett időpontban tudja a polgári társulás fogadni a szervezeteket.

Cookies