Kukkonia Cup

 

Dunaszerdahelyen gyűltek össze a régió fiatal futballistái

Idén októberben ismét megrendezésre került a MOL Kukkonia kupa ifjúsági torna, melynek köszönhetően több mint száz ifjú labdarúgó látogatott el hozzánk. A tornát a Puskás Akadémia növendékei nyerték.
A koronavírus okozta egy éves szünet után idén a hatodik évaddal tért vissza régiónk egyik legrangosabb ifjúsági tornája, az U19-es kategória számára rendezett MOL Kukkonia Cup. Idén négy ország hat csapata harcolt a serlegért október 6. és 10. között a MOL Akadémia pályáin: a hazai DAC U19-es csapata mellett Szlovákiából a Spartak Trnava, Magyarországról a Puskás Akadémia és a Ferencvárosi TC, Horvátországból az NK Osijek, Szerbiából pedig az FK Bačka Topola korosztályos csapatai mérkőztek meg a végső sikerért.
A torna győztese a Puskás Akadémia lett, miután a Topola ellen vívott döntőben 4:3 arányban diadalmaskodott. A DAC U19-es csapata a 3. helyért megrendezett helyosztón büntetőkkel legyőzte a nagyszombat együttesét, így végül a bronzérmet sikerült megszereznie.
A tornát a DAC labdarúgóklub a Kukkonia polgári társulással együttműködve élesztette fel még 2015-ben és keresztelte el MOL Kukkonia Cup-nak, ami idén a Slovakia Tourism által a Közlekedési és Fejlesztési Minisztérium pénzügyi támogatásával került megrendezésre.
„A cél az volt, hogy ilyen módon fogjuk össze a szélesebb régió kiemelkedő utánpótlásegyütteseit és egy profi környezetben biztosítsunk számukra lehetőséget, hogy kölcsönös tiszteletben és a labdarúgás örömével karöltve összemérjék tudásukat.” – mondta el Jan Van Daele, a DAC 1904 sportigazgatója.
„A tornára ellátogató gyermekek az itt töltött idő során nem csak sportoltak, hanem különböző regenerációs és közös turisztikai programokban is részesültek. Ezáltal jobban megismerték egymást és a régiónkat is.“ – tette hozzá Dóka Tímea, a Kukkonia Polgári Társulás elnöke.
A tornának köszönhetően több mint száz külföldi ifjú labdarúgó látogatott el Csallóköz szívébe, és élvezte a korszerűen felépített MOL Akadémia, valamint Dunaszerdahely város által nyújtott turisztikai szolgáltatások előnyeit. Így jutottak el a Termálparkba vagy a DAC otthonául szolgáló MOL Arénába. A torna következő alkalommal a tervek szerint 2022 nyarány kerül ismét megrendezésre

 Podujatie/aktivitu finančne podporilo Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

 .