Igazi családi nap volt a Kukkonia Liga Sportnap

Kategória: 

Csaknem  kétezer gyermek és szülő gyűlt össze vasárnap a DAC akadémiáján az első Kukkonia Liga Sportnapon. A harmincnyolc csapatos focitornán a dunaszerdahelyi régió U9-es, U11-es és U13-as csapatai mérték össze tudásukat.

Gyerekzsivajtól és gólörömtől volt hangos a MOL Akadémia május 1-jén, ahol először került megrendezésre a Kukkonia Liga szezonzáró rendezvénye, a Kukkonia Liga Sportnap. A három korosztály számára rendezett tornán 26 település közel 600 gyermeke vett részt.

Az egész napos torna célja az volt, hogy összehozzuk a régió kis focistáit és a járási bajnokságban szereplő csapatok részt vehessenek egy nagyszabású tornán. A csapatok és a szülők megtapasztalhassák egy ilyen volumenű futballfesztivál légkörét és minél töb gyerkőcöt inspiráljunk a mozgásra, a sportolásra. Nem utolsó sorban pedig megmutassuk a DAC akadémiájának lehetőségeit is.

Az U9 és U13 korcsoportban 12-12 csapat, míg az U11-ben 14 csapat két csoportba osztva játszott egymás ellen, majd jöhettek a helyosztók. A végső győztes az U9-es korosztályban a Királyfiakarcsa lett, második helyen végzett Kisudvarnok, harmadik helyen a DAC 1904 csapata. Az U11-ben Nagymegyer lett a torna győztese, Kisudvarnok a második, Dióspatony a harmadik helyen végzett. Az U13-as kategóriában az Ekecs csapata győzött, második lett Szap csapat, harmadik pedig Nyárasd.

 

 

 

A foci mellett egy igazi családi nap várta a résztvevőket, hiszen volt ugrálóvár, ügyességi versenyek, aranymosás, Mangalucával Kukkóniában könyvbemutató és akadémia túra is. A rendezvény vendégei voltak a DAC felnőttcsapatának játékosai is, akikkel a gyermekek és szülők nagy örömére nem csak egy élő beszélgetés zajlott, hanem autogramosztás és fotózkodási lehetőség is volt.

A nap végén külön díjazták az egyes korosztályok legjobb góllövőit, a legjobb kapusokat, valamint a torna legjobb jékosai közül az all-star csapat is kihirdetésre került mindhárom korosztályban. A legjobb góllövő egy Kukkonia liga pólot valamit kezdőrúgást nyert a DAC-Rózsahegy mérkőzésre, a legjobb kapusok Macron kapusmezt kapnak, a Kukkonia liga válogatott focistái pedig korosztályonként részt vehetenk 2 nagyobb szabású tornán. A díjakat a DAC focistái, valamint Szerencsés Lajos, a járási labdarúgó szövetség elnöke adta át.

A dunaszerdahelyi járás U9-es, U11-es, valamint U13-as bajnoksága tavaly augusztusban Kukkonia Liga néven indult el.
A Kukkonia polgári társulás által támogatott bajnokság célja, hogy minél több futballozni vágyó gyermekhez eljusson az üzenet, miszerint a nemes versengés és egymás tisztelete mellett a legfontosabb érték a játék öröme. Hiszen a foci egy olyan játék, aminek akkor van értelme, ha örömmel játsszuk. Éppen ezért lett a liga és a sportnap jelmondata az „Örömmel a pályán“, hiszen mindenki nyertes, ha mindenki játszik.

A Kukkonia ligához és sportnaphoz szakmai partnerként csatlakozott a DAC utánpótlás-akadémiája. Az intézmény szeretné a szorosabb együttműködésnek köszönhetően segíteni a régió sportklubjait, növelni az ifjú labdarúgók számát, valamint felkarolni és támogatást nyújtani a helyi tehetségeknek.

Támogatta a Kukkonia polgári társulás, a MOL Akadémia, a  DAC futballklub, a Területi és a Nyugat- Szlovákiai Labdarúgó- szövetség valamit az Innopharma, az Aquadrift és a Schindler válllat.

Cookies