Faültetéssel emlékeztünk meg Marczell Zoltánról

Kategória: 

Faültetéssel emlékeztünk meg Marczell Zoltánról, a Kukkonia polgári társulás alapító tagjáról

Október 25-én és 26-án összesen 100 fát ültettünk ki a kisudvarnoki polgármester emlékére.

A Kukkonia polgári társulás 2019-ben indította el a Green Kukkonia kezdeményezést melynek célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogy mindenki tehet valamit a környezetéért: tudatos életmóddal, szelektálással, újrahasznosítással, minimalizálással és természetesen fák ültetésével. Marczell Zoltán polgármester a Kukkonia polgári társulás tagjaként az indulásától kezdve fontosnak tartotta, aktívan támogatta és segítette a Green Kukkonia kezdeményezést.

„Marczell Zoltán sokat tett a régiónkért. Minden évben személyesen vett részt a fák ültetésében és a régióban megépült kerékpárutaink nagy része is az ő alázatos és kitartó munkájának köszönhető, ezért az idei évben az ő tiszteletére ültettünk ki fákat a kerékpárutak mentén” – mutatott rá Dóka Tímea, a polgári társulás elnöke.

Október 25-én, halálának első évfordulóján és október 26-án összesen 100 fa került kiültetésre. A Kisudvarnok-Nagyudvarnok közti kerékpárút mentén galagonyafákat ültettünk ki, mely szakasz ezentúl a Marczell Zoltán fasor nevet viselik. A Kisudvarnok-Dunatőkés szakaszon további 65 fa – mezei juharok és oszlopos gyertyánok – kerültek kiültetésre, Felsővámosban pedig szintén mezei juharok díszítik majd a kerékpárút mentét.

A faültetésekben a község lakosai, valamint a környező falvak és a Tőkési-ág Kistérség polgármesterei is részt vettek. Az ültetésben segédkeztek a kisudvarnoki és nagyudvarnoki óvodások, a helyi iskolások és szüleik is bekapcsolódtak. Fáink egy részét az Ekopolis és Közép-európai Alapítvány támogatásával ültettük el.
Az emléknap zárásaként a kisudvarnoki faluház előtt tartottak megemlékezést a helyi önkormányzat szervezésében.

 

ekopolis-1000px.jpg       slovnaft-logo.jpg      zelene-oazy_transparent_2.png

 

Cookies