A Csallóköz legjobb étele 2021

Kategória: 

Idén harmadik alkalommal szervezte meg „A Csallóköz legjobb étele" versenyt a Kukkonia polgári társulás és a Csallóközi Területi Idegenforgalmi Szövetség.

A főzőverseny célja a csallóközi gasztronómia népszerűsítése és fejlesztése volt. Szerették volna felhívni az éttermek figyelmét a helyi alapanyagokból készült ételek kínálatának a fontosságára, valamint arra, hogy kölcsönös együttműködéssel is lehetnek sikeresek. Hogy a szakácsok szakmai továbbképzésekkel és színvonalas versenyeken való részvétellel, illetve a tapasztalataik megosztásával segíthetik a csallóközi gasztronómia fejlődését és sikerét.

Az ételeket a szakma nemzetközileg elismert szakácsai kóstolták és értékelték. Magyarországról Horváth Szilveszter, a győri La Mareda étterem kreatív séfje véleményezett. A zsűri elnöke az elismert szlovák mesterszakács, Michal Konrád volt. Michal a Gurman Awards értékelése alapján „Szlovákia legjobb szakácsa” címet is elnyerte. Jelenleg saját ázsiai street food éttermét, a BAO Brothers-t vezeti Pozsonyban. A zsűri harmadik tagja Jozef Baránek, a Szakács és Cukrász Szövetség Junior Klubjának az elnöke, a gasztronómiai verseny védnöke Bindics Imre executive chef, partnere pedig a Senator Banquets cateringes vállalat volt.

A versenyben 7 csallóközi étterem és szakácsa vett részt, a versenyzők 3 csoportban főztek.
Dunaszerdahelyről a Villa Rosa étterem és főszakácsa, Sidó Tamás valamit a Park Bistro és szakácsa Mórocz Ferenc képviseltették magukat. A csallóközkürti Szarvas Vendéglőből Fekete Norbert nevezett a versenybe. A somorjai Scottish Pub étteremből Tomáš Konrád főzött, a nyékvárkonyi Amade Château éttermet pedig szakács, Ollé Nikolas képviselte. A szentmihályfai Moto étteremből szakácsa, Andrássy Dávid, a komáromi Klapka étteremből pedig Veselý Tamás versenyzett.

A séfeknek helyi alapanyagból készült, csallóközi ételeket kellett készíteniük. Nagyon finom ételeket kóstolt és kreatív megoldásokkal találkozott a zsűri. Készült halétel, vad, steak, bárány, kacsa és újragondolt paprikás burgonya is.

A szervezők úgy gondolják, hogy ebben az időszakban nagyon fontos a regionális gasztronómia támogatása, a helyi éttermek propagációja, ezért a versenyről rövid videósorozatot készítettek, melyben bemutatják az éttermeket és a versenyző szakácsokat is. A sorozat november végétől indul.

A nézők megtudhatják majd, ki milyen ételt készített és a zsűri értékelése alapján melyik ételek lettek 2021-ben a Csallóköz legjobb ételei. Kövessék figyelemmel a Kukkonia és az OOCR-Žitný ostrov – Csallóköz facebook oldalát, ahol a sorozat mellett karácsonyi nyereményjátékot is indítanak majd!

 

 

„Podujatie - aktivitu z verejných zdrojov podporilo Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky“

oocr_logo.png   csm_logo_slovakia_travel_sk-4_d03812cfa1.jpg

 

Partneri podujatia:

kukkonia-logo-slogan-husk-1080px.png     sb_q20_logo_0.jpg