Kukkonia official pageMagyarEnglish
Kukkonia tradičná zabíjačka:úžasné jedlá, gurmánske špeciality a výborná atmosféra
Ozajstný kulinársky zážitok –  takto by sa dala charakterizovať zabíjačka, ktorá sa pred pár dňami konala pri MOL Aréne v Dunajskej Strede.

Od skorých ranných hodín až do večera ponúkali kuchári tradičné jedlá akými sú: zabíjačková kapustnica a pečienka, pražená krv na cibuľke, pečené mäso, klobásy, jaternice,, oškvarky, tlačenku, sadlovníky či pagáče.

Úžasné vône evokovali u niektorých detstvo – vzácnu atmosféru zabíjačky na vidieku, ktoré boli súčasťou každodenného života. Po vystúpení hudobného súboru Pósfa zavítali na podujatie aj futbalisti FC DAC, aby pomáhali pri plnení klobás.

Pod taktovkou šéfkuchára Imiho Bindicsa sa nadšene pustili do práce a bravúrne plnili klobásy. Timotej Záhumenský, Lukáš Čmelík, Bence Mervo aj Zoli Kontár sa nedali zahanbiť. Taký Cezar Blackman, ktorý pochádza z Panamy, však ešte také niečo nezažil, no s úsmevom sa pripojil.

Zážitkové varenie s víťazom súťaže MasterChef – Robim Tataim – odhalilo rúško tajomstva špeciality, ktorá stojí za gurmánsky hriech – pripravil totiž úžasnú bravčovú panenku.

Nasledovala súťaž o najlepšiu huspeninu Žitného ostrova. Na prvom mieste skončila obec Malé Dvorníky, na druhom Lehnice a na treťom Blatná na Ostrove. 

„Naším cieľom je založiť tradíciu zabíjačkových hodov Kukkonia. Táto udalosť poskytla možnosť stretnúť sa a spolu podiskutovať. Zabíjačka bola kedysi tradíciou, ktorá patrila k vidieku. Podujatie bolo sviatkom, na ktoré sa rodiny pripravovali, pozývali rodinu i známych. Cieľom Kukkonie je priblížiť atmosféru ale aj tradičné jedlá aj mladšiemu pokoleniu a zabezpečiť možnosť na spoločné posedenie, stretnutie,“ povedali organizátori podujatia.

 
 
 
Mellékletek terület