A kukkonia projekt hivatalos honlapjaEnglishSzlovák
Kukkonia mint területfejlesztési projekt

2014 márciusában elindítottuk a Kukkonia Területfejlesztési Projektet s ezen belül a Kukkonia Portál fejlesztését is. Célunk az, hogy portálunkon a lehető legtöbb információt megtalálják a régiónk iránt érdeklődő turisták, és sok hasznos információra leljenek a helyiek is!

Kukkonia Területfejlesztési Projekt főbb céljai:

  • Kukkónia (Csallóköz) történelmi, természeti kincseinek és kulturális értékeinek megőrzése, sportolási lehetőségek kialakítása, az itt élők életminőségének javítása.
  • Természetes, tiszta, esztétikailag szép környezet kialakítása. Fák, bokrok, őshonos növények ültetése és az ökológia erősítése.
  • Tervezett fejlesztéseinkkel és tevékenységeinkkel egészében és több irányból is szeretnénk hozzájárulni a régió turizmusának fejlődéséhez és fejlesztéséhez. (Kerékpárutak, csónaktúrák, görkorcsolyázás,      gyaloglás – nordic walking, wellness –, termálfürdők, falusi turizmus – állatsimogató helyek).
  • Célunk a hagyományok, mint például a tradicionális foglalkozások felélesztése (vadászat, halászat, aranymosás, vesszőfonás, kézművesség – agyagformázás, fafaragás, hímzés, szövés, bőrdíszművek), a régi mezőgazdasági munkák felélénkítése (aratás, cséplés, szüret).
  • Fontosnak tartjuk, hogy helyi értékeket hordozó termékek jöjjenek létre, így segítvén az egyének és a közösségek kibontakozását.
  • A Kukkonia márkanév megteremtésével, hagyományos ízvilágú, egészséges módon készített, mesterséges adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes helyi termékeket kínálunk majd. Védjegyünk a fogyasztók és a kereskedelem számára is garantálná a tradicionális minőséget.