A kukkonia projekt hivatalos honlapjaEnglishSzlovák
Kukkonia a 6. Csilizközi Őstermelői Piacon

Mit láttunk, mit ettünk?

Ahogy begördülünk Nyárasdra, megdöbbentő látvány fogad: egy futballpályányi parkoló tömve autókkal, minden négyzetcentiméternyi hely foglalt, s csak jó egy kilométerrel arrébb tudunk leparkolni. Még hogy kevesen lesznek a hideg miatt...

       A reggeli levegő csípős, a nap sugarai már nem melegítenek annyira. Jól jönne a sapka és a kesztyű. Hatalmas a nyüzsgés a Platán Panzió parkjában, alig látni az árusokat és termékeiket a sok látogatótól. Ínycsiklandozó illatok szállnak a sátrak felől. Itt disznótoros ételek kaphatóak, amott mindenmentes finomságok, szörpök, gyümölcslevek, megint másutt karácsonyi dekorációkból válogathatunk. Hol is kezdjük? Az egyik sor végén megpillantunk egy ismerős sátrat, felvillan a tündérrózsa, valamint a felirat: KUKKONIA. Közelebb araszolunk, ami nem könnyű feladat, hiszen nagy a tolongás a sátornál. Tabačár Iván hentesmester széles mosollyal és mennyei mangalicaszalonnával fogad. A kóstolásra készített falatok hamar elkelnek, kapós a disznósajt, az isteni mangalicakolbász, a tepertő és a szalonna. Szintén kóstolásra csábít a ruszli-csalamádé, az olajos kápiapaprika, de a minden ízben kapható Kukkonia lekvárok is. Annyi biztos, hogy senki sem távozott éhesen és üres kosárral a sátortól. 

A hamisítatlan vásári hangulat, a hazai ízek, a minőségi termékek, a környezetbarát áru és a kézzel készített portékák többszáz látogatót vonzottak a platánfák árnyékába. Még véget sem ért a vásár, már elhangzott a kérdés: mikor is lesz a következő?

Legközelebb december 22-én (szombaton) találkozunk a 7. Csilizközi Őstermelői Piacon. Gyertek el és pakoljátok meg a kosaraitokat minden földi jóval!

A 7. Csilizközi Őstermelői Piac Facebook-eseményét itt találod:

https://www.facebook.com/events/365040060912130/