Gastronómia

Gastronómia
Dukátové buchtičky s vanilkovým pudingom
Ukážeme vám, ako sa robia tie najlepšie dukátové buchtičky. Cesto: * 50 dkg hladkej múky * 7 dkg masla Kukkonia * 3 dl mlieka Kukkonia * 1 PL cukru * 2 žĺtky * 2 dkg čerstvého droždia * olej Puding: * 1 liter ochuteného vanilkového mlieka Kukkonia * 1 vanilkový puding Kukkonia * 5 PL krištálového cukru * 3 žĺtky * aróma rumová (podľa chuti) Príprava: Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobené droždie, a necháme ho napučať. V mise zmiešame preosiatu múku so soľou, s cukrom, a prilejeme vzídený kvások a mlieko s olejom, a cesto miesime, kým bude menej lepivé. zakryjeme utierkou a necháme kysnúť...
Gastronómia
Tradičná kyslá polievka
Recept tradičnej kyslej polievky, ako to varila stará mama. Ingrediencie: * 150 g zemiakov * 100 g kyslej smotany Kukkonia * 2-3 lyžice hladkej múky * bobkový list * čierne korenie * soľ *kôpor a ocot (podľa chuti) Príprava: Nakrájané zemiaky uvaríme v hrnci, pridáme soľ, čierne korenie a bobkový list. Kyslú smotanu rozmiešame s hladkou múkou, túto zmes vlejeme do polievky a krátko povaríme. Pripravenú polievku ešte dochutíme kôprom alebo ocotom. Dobrú chuť!
Gastronómia
Chrumkavé syrové tyčinky od Kukkonie
Dosť bolo už sladkostí? Priniesli sme Vám jednoduchý recept na slané pochúťky, ktorý musíte vyskúšať! Chrumkavé syrové tyčinky od Kukkonie Ingrediencie: * 5 dkg syru Kukkonia * 25 dkg maslo * 30 dkg hladkej múky * 1,5 dl kyslej smotany Kukkonia * 2 čajovej lyžičky soli * 1 vajce Postup: Zmiešame múku s maslom, pridáme soľ a kyslú smotanu. Cesto vypracujeme do hladka, a vyvaľkáme, aby bolo cca. 1 cm hrubé. Natrieme osoleným rozšľahaným vajíčkom, a nasypeme strúhaným syrom. Následne nakrájame na kúsky, a opatrne skrútime, aby sa syr nevysypal. Cesto pretrejeme ešteraz s vajíčkom, a dáme do...
Gastronómia
Fašiangové šišky
Nie sú fašiangy bez šišiek! Prinesli sme vám recept starej mamy, ktorý vás určite nesklame. Fašiangové šišky od babky Ingrediencie: * 50dkg polohrubej múky * 3 dkg čerstvého droždia * 10 dkg masla * 4 žĺtky * 3 dl mlieka Kukkonia * 10 dkg cukru * 1 balíček vanilkového cukru * 1 polievková lyžica rumu * 1 čajová lyžička citrónovej šťavy Príprava: Do malej misky nalejeme 100 ml vlažného mlieka, lyžičku cukru a droždie. Necháme 5 minút postáť a premiešame tak, aby sa droždie úplne rozpustilo. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Vo veľkej mise vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami. Pridáme kvások,...
Gastronómia
Najlepšie varené víno
Varené víno je jednoznačne hitom zimy. Rozvoniava po celom byte, pričom zahreje aj dušu. Prezradíme vám, ako pripraviť doma to najlepšie varené víno. Ingrediencie (na 4 osoby): * 1 l červeného vína * 3 dl vody * 3 lyžice cukru * 1 tyčinka škorice * 1 celý pomaranč * 1 lyžica klinčekov * 1 lyťička zázvoru Postup: Do hrnca vložte všetky prísady - víno, pomaranč, zázvor, škoricu, klinčeky, cukor a vodu. Hrniec dajte na platňu a pomaly zahrievajte. Nechajte víno zahrievať až kým takmer nezovrie, varíme cca. 30 minút. Poriadne zamiešajte a vypnite plyn. Nechajte trochu odpočívať, vyberte koreniny...
Gastronómia
Tradičná vianočná kapustnica
Na Žitnom ostrove je povinnou súčasťou vianočnej hostiny tradičná vianočná kapustnica. My Vám prezradíme, ako pripraviť tú najchutnejšiu kapustnicu, ktorá určite zohreje celú rodinku. Ingrediencie: 1,5 kg kyslá kapusta 600 g bravčové mäso 2 ks menšej cibule 4 ks bobkový list 4 strúčiky cesnak 100 g sušené huby 3 PL mletá červená sladká paprika 3 l vriaca voda 2,5 ks nožičky domácej klobásy malá paprička čili olej mleté čierne korenie 4 ks stredne veľké zemiak: Postup: Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme umyté a na menšie kocky pokrájané bravčové mäso, bobkové listy...
Gastronómia
Tradičné vianočné bajgle
Začína sa obdobie vianočných príprav a pečení. Keďže zo sviatočného stola nesmú chýbať ani tradičné bajgle, priniesli sme vám ich recept: Tradičné vianočné bajgle, ako to robila stará mama Ingrediencie: * 500 g hladkej múky * 1,5 dl smotany na šľahanie * 20 g droždie, štipka soli * 250 g masla * 50 g práškového cukru * 1 vajce. Orechová plnka: * 200g mletých orechov * 1 vanilkový cukor * 200 g práškového cukru * 1 PL mletých piškótov * 0,5 dl mlieka Kukkonia Makovo jabĺčková plnka: *cca 6 veľkých nastrúhaných jabĺk * cca 200 g mletého maku *cukor, podľa chuti škoricový cukor. Postup: Cesto si...
Cookies
Odoberať Gastronómia